English
English

Intervju med Elise Bagger

Elise Bagger, hästskötare på Stuteriet, trivs med ett varierande och säsongsstyrt arbete som kretsar kring hästarna och deras välmående. – Allt har sin charm men visst är det extra mysigt med fölvaken och att få se fölen växa upp!

– Jag har arbetat på Menhammar i fyra år och har innan dess gått hästgymnasiet med travinriktning på Forslunda Naturbruksgymnasium i Umeå. För mig har nog hästintresset alltid funnit där, jag har ägt egen häst i princip hela livet och sysslat med både hoppning och dressyr. Jag fastnade dock för travet, det var spännande och så kul med något nytt! Under en period arbetade jag på Solvalla Travskola som instruktör.

Varför du valt att arbeta på Menhammar?

– Här på Menhammar känns det som jag kommit hem, jag trivs verkligen jättebra. Först och främst så är miljön här magisk – för en inbiten hästtjej är det som en dröm! Jag hade hört positiva omdömen om gården från olika håll innan jag började arbeta här och nu kan jag bara instämma. Här finns en värme och en genuin kärlek, både mot hästar och medarbetare. Jag upplever att man är mycket mån om att personalen ska ha det bra och det är guld värt – det känns i atmosfären att man är behövd och gör nytta.

Vad är roligast i ditt arbete?

– Det är en omväxlande arbetsplats – som hästskötare på stuteriet är vi med lite överallt, från att samla hingstar till att assistera vid inseminering och vid fölning. Allt har sin charm men visst är det extra mysigt med fölvaken och att få se fölen växa upp! Vi är ju med från start och är en del i fölens värld från början – och såklart följer jag ”mina” föl lite extra när de ska ut på tävlingsbanorna! Jag har lärt mig mycket om hästar sedan jag började här, inte minst hur hästar interagerar med varandra på ett naturligt sätt.

Vårt arbete är säsongsstyrt – alltid med fokus på hästarna och deras välmående. Vi ser till att hålla stallen, hagarna och lösdrifterna rena och snygga, tar hand om fölen och unghästarna så att de blir trygga med människor och att bli hanterade.

Tillsammans är vi ett jättehärligt gäng som jobbar bra ihop och hjälper varandra – vi har roligt ihop och skrattar mycket. Det är enkelt att ha kul ihop när man delar samma intresse! Som en stor familj.