Vilken fyrklöver

När Breeders´ Crown-finalerna avgjordes på Sundbyholm fanns det en hel del avkommor till Menhammar hingstar. Glädjen blev fullkommlig då alla fyra finalerna vanns av avkommor till avelshingstar stationerade på Menhammar.

Short brown line
Placeholder-bild

Årets upplaga av Breeders Crown blev en styrkedemonstration av hingstarna uppstallade på Menhammar.

I det sjätte loppet igår på Sundbyholm avgjordes den första av de fyra Breeders´Crown-finalerna. Där segrade Stens Rubin, en treårig valack efter Readly Express. Hästen ägs av Stens Trot AB, tränas av Johan Untersteiner och kördes till seger av Erik Adielsson. Menhammar Stuteri fick ta mot den första av kvällens hingsthållarpriserna. I samma lopp tog Menhammar-uppfödningarna Fame and Glory (Tactical Landing – Olympia Tilly) och Fashion Monger (Panne de Moteur – Tunika) en andra- och femte placering.

Lopp 8 var BC- finalen för de fyraåriga stona och där segrade den eleganta Nuncio-dottern Queen Belina på ett starkt sätt. Queen Belina ägs av Anders van Dapperen och bade tränas och kördes till seger av Jörgen Westholm.

Lopp 10 var BC-finalen för treåriga ston och där segrade Maharajah-dottern Ester Degli Dei (övre bild) på ett mycket övertygande sätt. Ester Degli Dei ägs av L.C.J. Schalkoort, tränas av Paul J P Hagoort och kördes till seger av Robin Bakker.

Lopp 11 var BC-finalen till fyraåriga hingstar och valacker. Om man var på plats i Sundbyholm, så kunde man inte missa en förväntansfull, glatt gäng, klädda i blått som hade rest med buss från Kalmar för att heja fram Maharajah-sonen A Fair Day (nedre bild). Den glädje som exploderade loss efter A Fair Day lekte hem segern var smittande. A Fair Day travade hem segern på ett enkelt sätt och hade glimten i ögat hela vägen fram till mållinjen. A Fair Day tränas av Elisabeth Almheden och kördes av Oscar Ginman.

Vi gratulerar alla kring Stens Rubin, Queen Belina, Ester Degli Dei och A Fair Day till deras Breeders´Crown-final segar. Menhammar Stuteri är mycket glada och stolta att ha en vinnande avkomma till våra hingstar i alla fyra Breeders Crown-finalerna.

Menhammar Stuteri vill också gratulera vår granne till segern med egenägda och på Annemanna uppfödda Declan i V75-5. Declan tränas och kördes till seger av på Yttersta stationerade Conrad Lugauer.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten