En handfull uppfödarsegrar

Igår onsdag när V86-tävlingarna kördes på Bergsåker och Solvalla kunde vi glädjas åt hela fem av kvällens segrande hästar är uppfödda på Menhammar Stuteri.

Short brown line
Placeholder-bild

Segerkavalkaden för de Menhammar-uppfödda hästarna under onsdagskvällen inleddes med att fyraårige hingsten Fire Brigade (se övre bild) segrade på Solvalla med Jorma Kontio i sulkyn. Tränar Readly Express-sonen gör Timo Nurmos och ägare till honom är Nybygget Gård AB, Färentuna.

Det fortsatte med att Ulf Eriksson på Bergsåker segrade med sin delägde Everglo Lemon. Denne femårige valack är efter From Above, undan Twist of Lemon.

På samma bana kunde också kallblodige Crussi Dull äntra vinnarcirkeln efter väl förrättat värv. Crussi Dull kördes till seger av Ulf Ohlsson och den sjuårige valacken tränas av Jasmine Ising. Han är efter Hellin Faxen, undan Lax Vilja och ägs av Hjelte Restaurang AB & InfrakraftHold AB.

Den fjärde Menhammar-uppfödde segraren under denna onsdagskväll kom på Solvalla och var den av Svante Ericsson-tränade Victory Venus (se undre bild) som stod för det. Detta femåriga sto efter Readly Express hette från början Eager Beaver men lystrar efter namnbyte till namnet Victory Venus. Äger henne gör Victory Racing Stable och det var Per Lennartsson som körde henne till seger. Victory Venus är efter Readly Express, undan Raring to Go.

På Solvalla fullbordades segerparaden för de Menhammar-uppfödda hästar och det var den sexårige valacken Drizzle (e. Zola Boko, u. Sizzling) ordande seger nummer fem. Den av Fredrik Wallin-tränade Drizzle kördes av Björn Goop och det är Easy KB; Uppsala som äger hästen.

Menhammar Stuteri vill varmt gratulera samtliga som har varit inblandade i dessa fem segrares framgångar och vi hoppas på en lyckosam fortsättning.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten