Miljonär nummer 154

Femåriga kallblodet Envis segrade igår på Solvalla, i och med detta blev han miljonär nummer 154 uppfödd på Menhammar Stuteri.

Short brown line
Placeholder-bild

Igår onsdag på Solvalla var det dags för femårige Envis att göra årsdebut och det skedde i Centaurs lopp. Envis kom från en fyraåringssäsong då han sprang in nära nog 600 000 kronor och tog fem segrar på 14 starter. Han slutade trea i det norska kallblodsderbyt och hann även med att bli godkänd avelshingst.

Envis årsdebut kunde inte slutat på ett bättre sätt och trots en ganska tung resa satt Mats Djuse ganska lugn bakom honom till slut och ekipaget kunde segra på sluttiden 1.25,7/2640. Loppet höll 80 000 kronor i förstapris och därmed passerade Envis en miljon kronor i insprungna pengar. Med det blev han den 154 hästen uppfödd av Menhammar Stuteri att passera denna magiska gräns.

Envis är efter Lome Brage och hans mor är Elitstoet Lax Vilja.

Envis delägs av Menhammar Stuteri AB tillsammans med Global Glide AB. Han tränas av Jan-Olov Persson och Envis skötare är Jenny Petersson. I de flesta av hans starter har han körts av Mats Djuse.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten